Εκπαίδευση Προσωπικού στην Ασφάλεια των Τροφίμων
Η εκπαίδευση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων στην ασφάλεια τροφίμων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση 14708/2007/ΦΕΚ 1616/Β/17.8.2007) του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η εκπαίδευση εφαρμόζεται: α) στο προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Η Perfect Food διαθέτει εγκεκριμένους εκπαιδευτές, ενταγμένους στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ για τη διενέργεια πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης με σκοπό την απόκτηση του απαιτούμενου Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης ΕΦΕΤ. Το περιεχόμενο των προγραμμάτων εκπαίδευσης περιλαμβάνει:
• Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
• Κίνδυνοι ασφάλειας τροφίμων
• Τροφιμογενείς λοιμώξεις
• Ατομική υγιεινή χειριστή τροφίμων
• Απαιτήσεις εργασιακού περιβάλλοντος
• Καθαρισμός και απολύμανση
• Απεντόμωση και μυοκτονία
• Νομοθεσία τροφίμων