Ανάπτυξη και Παρακολούθηση Σχεδίου HACCP
Το Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και βασίζεται στην προληπτική διαχείριση των κινδύνων ασφάλειας τροφίμων.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η εφαρμογή των 7 Αρχών του HACCP είναι υποχρεωτική από όλες τις επιχειρήσεις της αλυσίδας των τροφίμων και ποτών που παράγουν, επεξεργάζονται, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή διαθέτουν τρόφιμα και ποτά ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον αριθμό των εργαζομένων τους.
Η Perfect Food παρέχει στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπηρεσίες ανάπτυξης και παρακολούθησης σχεδίου HACCP, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία:
• Στο σχεδιασμό του συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης
• Στην απλοποίηση της εφαρμογής των διαδικασιών
• Στην εκπαίδευση του προσωπικού κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του συστήματος και κατά την πρακτική εφαρμογή του.